Програма: Работа за лица со македонски пасош на подолг период

Најголем број на позиции се во областа на системската гастрономија како што се светски познатите брендови McDonalds, Burger King и KFC. Исто така имаме позиции за доставувачи на пакети со Б категорија за транспортни фирми за Амазон, ДПД,ДХЛ, Хермес. Освен тоа ,имаме соработка со старечки домови низ цела Германија, како и со фирми кои поставуваат соларни панели.

С.Р. Германија ги отвори своите врати за сите лица кои сакаат да работат и престојуваат – со законот од 01.01.2016 година.

Добиваме договор од работодавец на цело раб.време, односно 160 часа на месечно ниво.

Првата виза е секогаш на 6 месеци, со можност за продолжување-директно во службата за странци во Германија.

Услови за пријавување:

-Македонски пасош со доволна важност

*нема услов за познавање на странски јазик

*нема услов за раб.искуство или образование

Напомена

На секој работник во Германија му се одбива здраствено и пензиско осигурување, како и данок на доход, во зависност од даночната класа.

Македонски државјани, кои ќе поднесат барање за виза, не смеат во рамките на последните 24 месеци пред поднесување на барањето да имаат користено услуги според Закон за користење услуги на баратели на азил.

 

Зошто да се одлучите за нас ако веќе имате термин во амбасада?

Работиме сигурно и фер!

Работиме САМО со фирми со кои имаме долгогодишна соработка, и најбитно на сите фирми имаме добиено визи во последните неколку месеци!!!

Сместување е обезбедено за сите позиции.

Контакт со нас имате за време на апликација, но и за време на вашите почетоци во Германија, каде ве поддржуваме за закажување термини и правилно извршување на сите обврски.

Чекори за успешна апликација

  • Закажете термин за разговор во агенција - по Е-маил или телефон

  • На закажаниот термин, со себе понесете пасош

  • Ја подготвуваме вашата целосна документација, која е потребно лично да ја поднесете на термин во амбасада, кој најчесто го закажуваме ние.

  • Кога вашата виза е одобрена и кога е обезбедено сместување може веднаш да заминете за Германија, при што првиот месец имате постојан контакт и целосна поддршка од агенцијата

НАШИ АПЛИКАНТИ