АПЛИКАЦИЈА ЗА СЕЗОНСКА РАБОТА ВО ГЕРМАНИЈА (и за лица кои не се студенти)

Драги наши апликанти,
➡️️ За прв пат Германија воведува Закон со кој се регулира сезонската работа во Германија.
➡️До овој момент Германија имаше програма само за сезонска работа за студенти. Со оваа нова програма, сезонски ќе може да работат сите граѓани на нашата држава.
➡️Интересно е што за програмата нема да има старосна граница. Времето на ангажманот е 3 до 8 месеци. За програмата е потребна виза. Низ целата постапка ве водиме ние.
➡️ Постапката не е едноставна, но ние сме овде со нашето 10 годишно искуство да одговориме на новите предизвици и да започнеме веднаш со реализација на оваа програма.
➡️Апликациите и рани пријави започнуваат веднаш. Имајте во предвид дека сезонските работи се најчесто во област гастрономија.